GROHE lanserar återvinningsbara kranar

GROHE lanserar återvinningsbara kranar

ANNONS

Annons

Tre kranar samt ett duschset av GROHE:s sortiment har certifierats som Cradle to Cradle-varianter.

Produkterna är designade och tillverkade så att komponenterna kan användas för att skapa nya produkter i slutet av dess livslängd. För att uppnå certifieringen utvärderas produkten utifrån följande fem kategorier: materiell hälsa, materialåteranvändning, förnybar energi, vattenförvaltning och social rättvisa. Därefter utvärderas produktens funktioner.

– Hållbarhetsperspektivet är bärande i allt vi gör och detta är en milstolpe vi är mycket stolta över i Sverige. GROHE kommer alltid lägga stor fokus på hållbarhetsarbetet genom att sammansvetsa design och kvalitet på ett smartare sätt för att minska vårt ekologiska fotavtryck och användningen av värdefulla naturresurser. Trots att vi har uppnått mycket under det senaste året, är vi medvetna om att vi måste fortsätta att stärka vårt arbete. Genom att möta lokala utmaningar och förbättra människors livskvalitet tar vi arbetet till nästa nivå och banar väg för en cirkulär ekonomisk modell, säger Jeanette Smårs, Sverigechef på GROHE.

Bolaget arbetar för att certifiera ytterligare produkter och med återtagningsprocesser för de kasserade C2C-produkterna.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.