ANNONS
GlasLindberg levererar fasader och fönster till Hyllie Terrass

GlasLindberg levererar fasader och fönster till Hyllie Terrass

annons
ANNONS

GlasLindberg har fått i uppdrag av Skanska att leverera glasfasader och fönsterpartier till det klimatneutrala kontorsprojektet Hyllie Terrass,

Hyllie Terrass är ett av de projekt som ingår i Sweden Green Building Councils pilotstudie om att NollCO2-certifiera byggnader. Målet är att Hyllie Terrass ska bli Sveriges första klimatneutrala kontorsbyggnad. Utöver NollCO2-certifieringen kommer Hyllie Terrass att hållbarhetscertifieras enligt LEED samt hälsocertifieras enligt WELL.

Kontorshuset omfattar 12 våningsplan och kommer att få en uthyrningsbar yta om cirka 14.000 kvadratmeter. Störst yta per våningsplan, i de nedre planen, är 1.700 kvadratmeter. GlasLindberg kommer att leverera smarta fasad- och fönsterlösningar, både vad gäller produktionsteknik och att klara de tuffa krav som ställs för bland annat energi och ljud, rapporterar Glasbranschföreningen. Hydros tillverkning av aluminiumprofiler med vattenkraft och återvunnet skrot, Reduxa respektive Circal, kommer att ha en viktig roll för att bidra till den klimatneutrala byggnaden, säger Jakob Sveger, vd på GlasLindberg, i ett uttalande på Glasbranschföreningens hemsida.

Byggstart är planerad till årsskiftet 2020-2021.

Sponsrat innehåll från Abetong
ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.