Framtidens kontor och hållbar produktutveckling i urban oas

Framtidens kontor och hållbar produktutveckling i urban oas

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

När Stockholm Furniture Fair åter efter tre år slår upp dörrarna för omvärlden medverkar Nola i en ny kontext. I stället för en traditionell monter med utställningsmöbler skapar företaget en urban oas, Greenhouse Bar by Nola, som visar upp större delar av sortimentet.

Den som har vägarna genom Greenhouse på Stockholm Furniture Fair kommer troligen även passera, eller ta en paus i, Greenhouse Bar by Nola. En urban social mötesplats och kafé där det erbjuds sittplatser såväl som panelsamtal och föreläsningar för mässans besökare i Greenhouse Talks. Temat på dessa rör framför allt utbildning och ung design, men även ämnen som framtidens kontor, landskapsarkitektur och hållbar produktutveckling.

Nolas mötesplats är ritad av Anki Gneib och Mia Cullin. Här kan besökare slå sig ner vid Långbordetoch diskutera vem som blir årets nykomling, gömma sig bakom en tabloid på parkbänken Kajen eller få lite arbete gjort i ett Outdoor Office med Work Lounge och Work Desk. Här finns något för de flesta, precis som i hållbara, trygga och inbjudande stadsmiljöer.

– Genom att skapa platser för samtal, arbete, vila eller väntan visar vi på bredden i Nolas utbud. Vi har inspirerats av stadsrummet med dess fasader, parker och torg och förstärker rumsligheterna med grönska. Vi har uteslutande jobbat med material som antingen är återbrukade, återvunna eller kommer att returneras till leverantören, säger Anki Gneib och Mia Cullin.

Annons

Hållbarhet före nyhet

Nola har valt att slopa den traditionella och resursmässigt påfrestande montern till fördel för mötesplatsen Greenhouse Bar. Och snarare än att fokusera på nyheter har företaget valt att visa på mångfald och variation. Med den större ytan i kaféet kan Nola också visa upp deras större produkter som ofta inte får plats i en monter, men är centrala i företagets sortiment och ger en mer rättvis bild av hur det urbana rummet ständigt utvecklas.

– Vi tar vårt ansvar som företag och gör vårt bästa för att bidra både till mässans behov såväl som en hållbar samtid. Produkterna vi tagit fram för kaféet kommer direkt att säljas vidare och förgylla nya platser, vissa är faktiskt redan paxade, säger Henrik Edlund, Nolas vd.

Nostalgi och framtidsspan

Platsen Greenhouse har stort värde för Nola – inte minst nostalgiskt – då det var här som grundaren Agneta Stake kom i kontakt med och började samarbeta med några av dagens välkända formgivare som Thomas Bernstrand och Broberg & Ridderstråle vilka fortfarande arbetar för företaget. I år är hon även en av fem mentorer inom ramen för Greenhouse mentorsprogram som handleder unga och oetablerade formgivare in i industrin.

– Många av våra samarbeten inleddes med att jag träffade unga formgivare som visade upp produkter och idéer i Greenhouse. Här får vi nu lära känna en ny generation formgivare, samtidigt som de får möta Nola och vårt arbetssätt, säger Agneta Stake, Nolas grundare och produktutvecklingschef.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.