Inflytt i Augustenborgs nya gröna höghus

Inflytt i Augustenborgs nya gröna höghus

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Den 27 maj började inflyttningen i MKB:s Greenhouse i ekostaden Augustenborg i Malmö.

32 familjer flyttar in i de nya odlingslägenheterna. Varje lägenhet har en cirka 20 kvadratmeter stor balkong med odlingslådor. Det finns också en växtverkstad där jord och växter hanteras före plantering. Halva balkongen är inglasad för att skapa olika temperaturzoner. På takterrassen finns också gemensamma odlingslotter och ett växthus.

MKB använder Greenhouse för att testa och utvärdera olika miljösatsningar som sedan förs vidare till annan nyproduktion. De boende kommer att delta i utvärderingar och engageras i utbildningar och seminarier om odling och hållbar livsstil. Förutom odlingsmöjligheter finns är huset också utrustat med solceller, källsortering samt separat mätning och debitering av varmvatten och el.

Illustration: Jaenecke Arkitekter

Annons

 

>> LÄS MER: Greenhouse i Malmö – passivhus med solceller

>> LÄS MER: Studie kartlägger ekohusets påverkan på de boende

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.