Projekten som representerar Sverige på World Sustainable Built Environment

Projekten som representerar Sverige på World Sustainable Built Environment

Greenhouse Augustenborg och Brf Viva är två av de fem svenska byggnadsprojekt som kommer att representera Sverige på världskonferensen World Sustainable Built Environment 2017 i Hong Kong i juni.

Sweden Green Building Council har under våren arrangerat en tävling för att utse några av de bästa hållbara projekten i Sverige och nu har juryn utsett vinnarna. Det blir alltså flerbostadshusen Greenhouse Augustenborg i Malmö, Brf Viva i Göteborg, IKEA:s nya kontor Hubhult i Malmö, Lidls nya butik i Växjö och radhuskvarteret Solallén i Växjö som får presenteras på konferensen i Hong Kong.

– De som nu följer med till Hong Kong är spännande projekt som också visar på den bredd som finns i det hållbara byggandet i Sverige. Det ska bli riktigt roligt att få lyfta dem för en bredare internationell publik. Vår förhoppning är att sessionen ska bli ett skyltfönster där publiken får se att vi verkligen kan de här frågorna i Sverige och att svensk expertis efterfrågas i det hållbara byggandet utomlands, säger Evelina Strandfeldt, chef för policy och marknad på Sweden Green Building Council.

Sweden Green Building Council kommer att hålla i en session på World Sustainable Built Environment den 7 juni där projekten visar upp sitt arbete och informerar om hur hållbarhetsarbetet genomförts. c/o city, Citylab Action, Decode och andra stadsutvecklingsprojekt kommer också att visas upp. World Sustainable Built Environment är den sista delen i denna upplaga av International Sustainable Built Environment Conference Series. Konferenserna fokuserar på olika aspekter av hållbart samhällsbyggande och sammanfattas var tredje år på en världskonferens. I år hålls konferensen i Hong Kong den 5-7 juni.

Greenhouse Augustenborg. Illustration: Jaenecke Arkitekter

 

Annons

Relaterade artiklar

  1. Mest läst på Hållbart byggande under 2017 | Hållbart Byggande
    2017-12-29 at 07:20 Svara

    […] Projekten som representerar Sverige på World Sustainable Built Environment […]

Leave A Comment