ANNONS
Första spadtag för Kungsledens nya kontorsbyggnad

Första spadtag för Kungsledens nya kontorsbyggnad

annons
ANNONS

Den 12 november togs första spadtaget för att markera byggstarten av Eden, Kungsledens nya kontorsbyggnad i Hyllie, Malmö.

Den totala investeringen i den 8000 kvadratmeter stora byggnaden uppgår till 350 miljoner kronor och mer än 50 procent av kontorsytorna är redan uthyrda till bland andra Quick Office. Inflyttning i Eden beräknas starta under andra kvartalet 2021. Byggnaden kommer att certifieras enligt Leed på minst guldnivå samt The Well Building Standard. Kungsleden kommer också att tillämpa bolagets egna koncept Symbiotic Building vilket innebär  innebär att aspekter inom fyra områden ska uppfyllas: hälsa, intelligent och smart teknik, service och att naturen ska vara nära, även inomhus.

Ett 40-tal personer närvarade vid det första spadtaget, bland dem fanns representanter från hyresgäster, entreprenör, beställare och Malmö stad.

– Det känns fantastiskt bra att få sätta igång arbetet med att bygga Eden. Det är inte bara vår första nyproduktion av moderna kontor, utan även första gången vi tillämpar vårt eget koncept Symbiotic Building som handlar om att skapa platser med människors hälsa och välbefinnande i absoluta fokus, säger Biljana Pehrsson, vd på Kungsleden.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.