Skiftet klart på storbolagen – nu är Biljana Pehrsson vd för Castellum

Biljana Pehrsson / Ylva Sarby Westman

Skiftet klart på storbolagen – nu är Biljana Pehrsson vd för Castellum

ANNONS

Annons

Castellum fullföljde budet på Kungsleden den 15 november 2021 och Kungsleden blev därmed ett dotterbolag till Castellum. Biljana Pehrsson tillträder som ny vd och Ylva Sarby Westman tar över vd-rollen på Kungsleden.

Den 2 augusti lämnade Castellum ett bud på drygt 27 miljarder kronor för Kungsleden. Genom samgåendet med Kungsleden vill Castellum förstärka bolagets position som Nordens ledande noterade kommersiella fastighetsaktör med fokus på de mest intressanta tillväxtregionerna. Den 3 december 2021 avnoterades Kungsledens aktier från Nasdaq Stockholm och fem dagar senare, den 8 december, utsåg styrelsen i Castellum Biljana Pehrsson till ny vd. Biljana Pehrsson kommer närmast från posten som vd för Kungsleden som hon innehaft sedan 2013.

– Det är glädjande att förvärvet av Kungsleden nu går in i nästa fas. Tillsammans skapar vi en aktör av betydande storlek inom en bransch där storlek i kombination med hållbar och innovativ serviceutveckling spelar en allt större roll. Jag välkomnar Biljana och Ylva och ser fram emot att utveckla Castellums tillväxt, hållbarhet och lönsamhet tillsammans, säger Rutger Arnhult, styrelseordförande Castellum AB.

Profilintervju: Biljana Pehrsson vill se verklig indludering

– Jag ser fram emot att leda Nordens största noterade kommersiella fastighetsbolag med fokus på hållbar tillväxt. Vårt gemensamma bolags storlek, finansiella styrka och kombinerade branscherfarenhet ger oss en förstärkt konkurrenskraft till glädje och nytta för våra kunder, medarbetare, aktieägare och långivare, säger Biljana Pehrsson.

Ylva Sarby Westman har av styrelsen utsetts till vd för Kungsleden, vid sidan av sin roll som vice vd och CFO i Castellum. Ylva Sarby Westman kommer närmast från posten som vice vd och CFO på Kungsleden och har innehaft olika ledande befattningar på Kungsleden sedan 2009.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.