Biljana Pehrsson kan bli vd för nya fastighetsbolaget

Foto: Anders G Warne

Biljana Pehrsson kan bli vd för nya fastighetsbolaget

ANNONS

Annons

Castellum lägger bud, drygt 27 miljarder kronor, på hela Kungsleden. Biljana Pehrsson, Kungsledens nuvarande vd, föreslås bli verkställande direktör för det sammanslagna företaget.

Den 2 augusti lämnade Castellum ett bud på drygt 27 miljarder kronor för Kungsleden. Genom samgåendet med Kungsleden vill Castellum förstärka bolagets position som Nordens ledande noterade kommersiella fastighetsaktör med fokus på de mest intressanta tillväxtregionerna, säger Rutger Arnhult, styrelseordförande för Castellum.

– Tillsammans skapar vi ett bolag med en väldiversifierad fastighetsportfölj, ett starkt kundfokus och en attraktiv projektutvecklingsportfölj. Fastighetsbranschen är inne i en förändringsfas där storlek tillsammans med hållbar och innovativ serviceutveckling spelar en allt större roll. Nu skapar vi en aktör med ett fastighetsvärde om 157 miljarder kronor kombinerat med en stark balansräkning, vilket tillsammans med en bibehållen rating möjliggör attraktiva finansieringsvillkor och därmed förstärkt konkurrenskraft. Fokus för det sammanslagna bolaget är att fortsätta skapa aktieägarvärde och nå vårt långsiktiga mål att växa förvaltningsresultatet per aktie årligen med 10 procent med en bibehållen utdelning om minst 50 procent av förvaltningsresultatet. Jag välkomnar Kungsledens aktieägare möjligheten att ta del av denna tillväxtresa.

LÄS MER: Kungsledens vd Biljana Pehrsson vill se verklig inkludering

Styrelsen för Kungsleden har enhälligt rekommenderat aktieägarna i Kungsleden att acceptera Castellums offentliga uppköpserbjudande. Acceptfristen för erbjudandet beräknas starta omkring den 30 september 2021 och avslutas omkring den 29 oktober 2021.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.