Första nordiska projektet med fasad tillverkad av 100 % återvunnet aluminium

Första nordiska projektet med fasad tillverkad av 100 % återvunnet aluminium

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

SAPA tar ledningen mot en mer hållbar framtid och har blivit det första företaget inom aluminiumbyggsystem att tillverka dörr-, fönster- och fasadprofiler av 100% återvunnet aluminium – Hydro CIRCAL 100R.

Det innovativa materialet är tillverkat av 100% återvunna, uttjänta byggprodukter, vilket resulterar i profiler med näst intill obefintligt koldioxidavtryck (endast 0,5 kg CO2 e/kg aluminium i genomsnitt) – en världsledande prestation.

Hydro CIRCAL 100R är ett bevis på vår innovativa anda. Vi strävar efter att utmana branschen och samtidigt ge våra kunder det bästa förutsättningarna för att vara konkurrenskraftiga. Tillsammans vill vi omdefiniera framtidens byggande med minimerade koldioxidutsläpp.

Annons

Först med så lågt klimatavtryck

SAPA’s huvudkontor har genomgått en imponerande förvandling och är nu först i Skandinavien med detta låga koldioxidavtryck. Dessutom är det byggt med det nya fasadsystemet TENTAL, som lanseras 2024. Detta innovativa steg framåt är en direkt följd av vårt engagerade arbete för en mer cirkulär byggindustri. Genom att använda Hydro CIRCAL i vårt standardsortiment, visar vi att SAPA har ett starkt åtagande för en cirkulär ekonomi och en mer hållbar framtid. Vi är stolta över att vara ledare inom branschen och ser fram emot att fortsätta driva innovationer för en mer hållbar byggindustri.

SAPA är en av de största leverantörerna av byggnadssystem i aluminium i Europa. SAPA erbjuder arkitekter, planerare, metalltillverkare, investerare och husägare över hela världen ett omfattande utbud av innovativa, pålitliga och estetiskt tilltalande aluminiumsystem för fasader, fönster, dörrar och byggnadsintegrerade solceller.

Om SAPA

SAPA är ett varumärke som tillhör Hydro, ett globalt integrerat aluminiumföretag med produktions-, försäljnings- och marknadsföringsaktiviteter över hela värdekedjan – Från bauxit, aluminiumoxid och energiframställning till aluminiumproduktion, rolled products, extrudering och återvinning. Med huvudkontor i Norge har företaget cirka 35 000 anställda i mer än 40 länder världen över. Med mer än ett sekels erfarenhet inom produktion av förnybar energi, teknikutveckling och många samarbeten med andra företag genom åren.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.