Första bostadsbyggaren i Sverige med solceller på samtliga nya hus

Första bostadsbyggaren i Sverige med solceller på samtliga nya hus

Alla lägenheter som säljs från oktober 2018 och byggs från och med 2019 kommer enligt ett pressmeddelande från BoKlok att utrustas med solceller.  Initiativet är ett samarbete mellan BoKlok och IKEA Group, med målet att göra solenergi tillgänglig för flera.

– Vi är den första bostadsbyggaren som tar steget fullt ut och utrustar alla våra nya lägenhetshus med solceller. Det här är vårt kanske viktigaste beslut hittills i BoKloks historia. Och det är bara början, vi vill på sikt att våra kunder ska kunna bli helt självförsörjande på el. Nu kommer våra nya kunder att både få en låg boendekostnad och samtidigt kunna bo och leva hållbart, säger Jonas Spangenberg, VD på BoKlok.

Energin från solcellerna kommer bland annat driva fastighetens ventilation, belysning och delar av den gemensamma uppvärmningen. Eventuellt överskott kommer att säljas och matas ut på elnätet.

BoKlok planerar att installera drygt 4 500 solpaneler årligen, vilket innebär en koldioxidbesparing på 133 ton. Det motsvarar utsläppen från 112 000 körda mil med en genomsnittlig svensk bil.

Illustration: BoKlok

Annons

Relaterade artiklar

Leave A Comment