ANNONS
Digital tipslåda ska få bukt med byggfelen

Digital tipslåda ska få bukt med byggfelen

annons
ANNONS

Den 5 september startade Boverket en tipsfunktion som är öppen för alla aktörer i bygg- och fastighetssektorn. Den digitala tipslådan kan användas för att berätta om återkommande fel i byggandet eller nya problem som Boverket behöver känna till.

Tipsfunktionen är också öppen för de som vill berätta om goda exempel och erfarenheter som Boverket och andra kan ha nytta av.

– Det här är ett sätt för Boverket att komma ännu närmare branschens aktörer och få mer insyn i vad som händer i byggbranschen, säger Daniel Andersson, som är projektledare för Boverkets byggskadefunktion. Det är ju en ny kanal in till Boverket där vi hoppas att fler på ett lättillgängligt sätt kan komma i kontakt med oss för att lämna tips. Materialet som vi får in ska vi använda i våra uppdrag för att utveckla byggandet för en god inomhusmiljö och minskade samhällskostnader för fel, brister och skador. Och det går bra att vara anonym om man vill.

Boverket kommer inte att hantera enskilda tips. Men alla tips kommer att granskas av en grupp experter och i en del fall kan Boverket kontakta tipsaren. Tipsfunktionen nås via Boverkets webbplats. Målet är att så tidigt som möjligt identifiera systematiska fel för att förhindra att de leder till utbredda skador.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.