Derome satsar på klimatdeklarerade bostäder

Derome satsar på klimatdeklarerade bostäder

ANNONS

Annons

Under hösten 2020 börjar Derome erbjuda möjligheten att köpa en klimatdeklarerad bostad. Först ut är bostadsprojektet Ängsgården i Fjärås, men fler projekt är på gång.

Kravet om klimatdeklarationer från byggnader föreslås införas av Boverket den 1 januari 2022 och syftet är att öka kunskapen och på sikt minska klimatpåverkan inom branschen.

– Ett välkommet besked, men vi ser ingen anledning att vänta. Vi har kunskapen och verktygen på plats och väljer redan nu att börja redovisa klimatpåverkan från våra bostäder – något som gynnar oss själva, konsumenterna och inte minst klimatet anser Anders Carlsson, Teknik- och FoU-chef på Derome.

– Eftersom våra bostäder produceras industriellt och i egna husfabriker har vi goda möjligheter att påverka materialval och tekniska lösningar för att minimera spill och minska avtrycken. Att vi bygger i trä ger oss dessutom möjlighet att bygga energisnålt.

Planen för Derome är att under nästa år kunna presentera klimatdata för samtliga bostadsprojekt och husmodeller.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.