ANNONS
Derome och Riksbyggen tecknar rikstäckande ramavtal

Derome och Riksbyggen tecknar rikstäckande ramavtal

annons
ANNONS

Derome ska leverera fler bostäder till Riksbyggen enligt ett rikstäckande ramavtal mellan de två bolagen. Målsättningen är att tillsammans skapa mer hållbara och produktionseffektiva boendemiljöer.

Ramavtalet sträcker sig över tre år. Derome har sedan tidigare ett samarbete med Riksbyggen, bland annat vid Ribby Ängar i Västerhaninge.

– Derome delar vår ambition att utveckla hållbara bostäder och boendemiljöer anpassade för vanliga plånböcker. Med ett ramavtal som rör hela landet kan vi fortsätta och förstärka Riksbyggens arbete med att skapa hållbara och attraktiva bostäder. Genom avtalet hoppas vi också nå kortare ledtider gällande projektering och byggnation, säger Mårten Lilja, vice vd och chef för affärsområde Bostad på Riksbyggen.

Målsättningen är att första leveransen i ramavtalet sker i slutet av 2020.

– Vi ser en växande efterfrågan på flerbostadshus i trä och fler ser fördelarna med industriellt trähusbyggande, säger Henrik Svahn, divisionschef på Derome Plusshus. Att vi nu tecknar ett ramavtal med Riksbyggen betyder att vi är delaktiga och bidrar till att lösa en av Sveriges samhällsutmaningar med bostadsbristen med klimatsmarta trähus, vilket känns mycket positivt.

Derome har anläggningar för produktion av volymhus i trä i Kristinehamn, Renholmen utanför Skellefteå, och Värö strax utanför Varberg. Den sistnämnda är bolagets senaste satsning, som öppnades för cirka ett år sedan. Idag har cirka 85 arbetstillfällen skapats i Värö, och på sikt väntas antalet medarbetare öka till cirka 100.

Henrik Svahn, divisionschef på Derome Plusshus. Foto: Derome

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.