De blev vinnarna på SGBC:s gala

Nationalarenan 3. Foto: Fabege / Filip Elland. Foto: Castellum. / SKF HQ Götaholm. Foto: SKF Sverige AB

De blev vinnarna på SGBC:s gala

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Den 30 november presenterades vinnarna i Sweden Green Building Awards 2021, i samband med konferensen Building Sustainability.

Bland vinnarna finns Nationalarenan 3 i Solna, Skandinaviens första nollenergihotell, som blev Årets BREEAM-byggnad samt Hemsös äldre- och korttidsboende i Tyresö som utsågs till Årets NollCO2-projekt, en ny certifiering utvecklad av Sweden Green Building Council. Årets LEED-byggnad/projekt blev SKF HQ Götaholm, SKF Sverige, Göteborg, medan Årets Miljöbyggnad gick till Neo Davidshall, Riksbyggen, Malmö. Filip Elland, hållbarhetschef på Castellum, utsågs till ”Årets person inom hållbart samhällsbyggande”. Nytt för i år är även priset Årets Miljöbyggnad iDrift som tilldelades Wihlborgs kontorsprojekt Syret i Lund.

– Årets pristagare i Sweden Green Building Awards är tydliga, konkreta exempel på hållbar samhällsbyggnad inom både fastigheter och infrastruktur samt nyproduktion och förvaltning. Medvetenheten och viljan till förändring bland våra medlemmar har ökat enormt de senaste åren och omställningen ökar nu i snabb takt. Det här är extremt positivt för hela Sverige och vårt gemensamma klimatarbete, säger Lotta Werner Flyborg, VD Sweden Green Building Council.

 

 

Sponsrat innehåll från Paroc
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.