Chef på Wästbygg blir ny ordförande i Byggcheferna

Chef på Wästbygg blir ny ordförande i Byggcheferna

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Byggchefernas stämma har valt Jeanet Corvinius, regionchef på Wästbygg, till ny styrelseordförande.

Tillsammans med sex nya ledamöter och fem omvalda ska hon leda verksamheten i en av Ledarnas största branschföreningar.

– Det är en stor ära, säger Jeanet Corvinius. Det ska bli otroligt kul att fortsätta driva branschens allra viktigaste frågor.

Hon tar över rollen som styrelseordförande efter Kajsa Hessel som på grund av tidsbrist har valt att inte kandidera för kommande period. Jeanet Corvinius är ingenjör från KTH och har jobbat som chef i byggbranschen sedan studierna för 16 år sedan. I dag arbetar hon som regionchef på Wästbygg i Solna.

– Jeanet har lång erfarenhet av styrelsearbete, säger Catharina Holmström från valberedningen. Hon är inte rädd för att driva obekväma frågor. Och det är viktigt, för vi har en del utmaningar framför oss i branschen. Till exempel det som Byggcheferna driver nu, att arbeta mot rasism och diskriminering. Där måste man våga sätta ned foten och säga ifrån.

Jeanet har varit styrelseledamot i Byggcheferna sedan 2013 och ordförande för Byggchefernas avdelning Öst med 7 000 medlemmar. Hon har bland annat lett Byggchefernas Ambassadörsprogram som genomför föreläsningar i ledarskap, jämställdhet och mångfald på högskolor runt om i landet. Hon har också varit ledamot i Skolverkets nationella programråd för bygg- och anläggnings­programmet och ordförande i Hermods yrkeshögskolas ledningsgrupp för byggproduktion.

Sponsrat innehåll från Swisspearl
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.