Byggstart för trähus i Midsommarkransen

Byggstart för trähus i Midsommarkransen

ANNONS

Annons

Den 14 juni tog Belatchew Arkitekter och Sveafastigheter Bostad det första spadtaget för bostadshuset Flora i Midsommarkransen. Det nya huset, som består av 37 bostadsrätter, får en fasad i cederträ.

Byggnaden ligger längs med Bäckvägen.  I gatuplan finns bland annat plats för café med uteservering. Tomtens sluttande karaktär gör att två separata våningar kan nås med entré från både Bäckvägen och Cedergrensvägen. Insprängt i terrängen, under byggnaden, ligger ett garage för de som bor i Florahuset.

Taket kläs i sedum och örter och utrustas även med solceller. Digital postbox och digitalt fastighetsregister kommer placeras i huset, samt en monitor som visar avgångar för buss och tåg. Det kommer också finnas en möjlighet till utlåning av föreningens el-cyklar.

– Florahuset är ett spännande projekt för framtidens boende som bidrar till en mer modern och naturnära stadsutveckling. De 37 lägenheterna i Midsommarkransen ligger också helt i linje med stadens höga ambitioner för hållbart bostadsbyggande. Jag ser fram emot att följa projektets utveckling och välkomna nya boende till stadsdelen nästa höst, säger Dennis Wedin (M), bostads- och fastighetsborgarråd i Stockholms stad.

Bostäderna beräknas vara inflyttningsklara under augusti 2020.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.