Byggstart för trähus i Midsommarkransen

Byggstart för trähus i Midsommarkransen

Den 14 juni tog Belatchew Arkitekter och Sveafastigheter Bostad det första spadtaget för bostadshuset Flora i Midsommarkransen. Det nya huset, som består av 37 bostadsrätter, får en fasad i cederträ.

Byggnaden ligger längs med Bäckvägen.  I gatuplan finns bland annat plats för café med uteservering. Tomtens sluttande karaktär gör att två separata våningar kan nås med entré från både Bäckvägen och Cedergrensvägen. Insprängt i terrängen, under byggnaden, ligger ett garage för de som bor i Florahuset.

Taket kläs i sedum och örter och utrustas även med solceller. Digital postbox och digitalt fastighetsregister kommer placeras i huset, samt en monitor som visar avgångar för buss och tåg. Det kommer också finnas en möjlighet till utlåning av föreningens el-cyklar.

– Florahuset är ett spännande projekt för framtidens boende som bidrar till en mer modern och naturnära stadsutveckling. De 37 lägenheterna i Midsommarkransen ligger också helt i linje med stadens höga ambitioner för hållbart bostadsbyggande. Jag ser fram emot att följa projektets utveckling och välkomna nya boende till stadsdelen nästa höst, säger Dennis Wedin (M), bostads- och fastighetsborgarråd i Stockholms stad.

Bostäderna beräknas vara inflyttningsklara under augusti 2020.

Annons

Relaterade artiklar

Leave A Comment