ANNONS
Brf Viva nominerad till World in Property Award

Brf Viva nominerad till World in Property Award

annons
ANNONS

Riksbyggens Brf Viva är en av fem nominerade till utmärkelsen World in Property Award som offentliggörs i slutet av januari.

Projektet i Göteborg utsågs under 2019 till Årets Miljöbyggnad samt till ”Årets bästa byggnad i Göteborg”. Nu finns chansen att Brf Viva kammar hem ytterligare en utmärkelse, World in Property Award.

– Tanken med Brf Viva har redan från börjat varit att inte bara skapa ett fantastiskt projekt utan att även påverka hela branschen i en mer hållbar riktning. Vi har byggt Brf Viva för att det ska vara Sveriges mest hållbara bostadsprojekt och vi är glada och stolta över nomineringen till World in Property Award, säger Mikael Ahlén, marknadsområdeschef för Riksbyggen i Göteborg.

Byggnaden, som är certifierad enligt Miljöbyggnad Guld, är byggd av en ny, klimatförbättrad betong med 30 procent mindre utsläpp av CO2. Riksbyggen har även satsat på mobilitetslösningar som möjliggör ett boende utan egen bil, återanvändning av bussbatterier som energilager för solel och ungdomsettor för 95 000 kronor.

World in Property Award är ett rikstäckande pris och delas ut till ett företag eller ett projekt som gör ett extraordinärt avtryck på den svenska fastighetsmarknaden. Pristagaren för World in Property Award ska ”visa på visionärsskap, framtidstro, mod och samhällsnytta i sitt arbete med stadsutvecklingsprojekt antingen inom bostadsområdet eller inom den kommersiella sektorn”.

– Visionärsskap, framtidstro, mod och samhällsnytta har funnits med ända sedan starten av projektet Brf Viva. Bara en sådana sak som att projektet har byggts helt utan parkeringsplatser för egenägd bil och att vi sålt ungdomsettor för 95 000 kronor visar vi vågat prova nya lösningar, berättar Mikael Ahlén.

Vinnaren presenteras den 29 januari 2020.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.