ANNONS
Brf Viva utsedd till Årets bästa byggnad i Göteborg

Brf Viva utsedd till Årets bästa byggnad i Göteborg

annons
ANNONS

Göteborgs Stad har utsett Riksbyggens Brf Viva i Guldheden till ”Årets bästa byggnad” i Göteborg. Priset kommer från Per och Alma Olssons fond och delas ut av kommunfullmäktiges ordförande.

Den vinnande byggnaden är den som på bästa sätt uppfyller fondens krav på utformning och användning. Tolv byggnader var nominerade till priset som består av en plakett och 5000 kronor som ska användas till konstnärlig utsmyckning eller annat som kan komma till glädje för andra.

– Vi i juryn var framförallt imponerade av projektets genomgående höga kvalitet och nivå i så många aspekter – allt från arkitekturen till överskottsenergin. Det här var något klart utöver det vanliga, och vårt beslut var enhälligt, säger Mattias von Geijer, bygglovsarkitekt på stadsbyggnadskontoret, Göteborgs Stad och en av juryns medlemmar.

– Utmärkelsen ”Årets bästa byggnad” är det finaste priset en byggherre kan få i Göteborg och vi är väldigt glada och hedrade. Riksbyggen har i många år arbetat för ett grönare Göteborg och därför är det extra roligt att utmärkelsen går till Brf Viva som har byggts med stort fokus på hållbarhet. Priset är också en eloge till alla våra samarbetspartners som bidragit till skapandet av bostadsprojektet, säger Mikael Ahlén, marknadsområdeschef för Riksbyggen i Göteborg.

Sponsrat innehåll från Abetong
ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.