Återvinningsbart Folkets hus tävlar om Plåtpriset

Återvinningsbart Folkets hus tävlar om Plåtpriset

ANNONS

Annons

Folkets hus i Fisksätra, av Sandellsandberg arkitekter, är en av de sex finalisterna i tävlingen om Plåtpriset 2021.

– Årets finalister har alla en inneboende optimistisk framtidstro, vilket känns fantastiskt härligt, säger Andreas Forsberg, jurymedlem Plåtpriset

Fisksätra Folkets hus är ett av Nacka kommuns fyra kulturhus. Kulturhuset invigdes den 8 juni 2020. Den nybyggda paviljongen är ritad av Thomas Sandell, och är en tillfällig byggnad med ett bygglov på fem år. Sandell har ritat ett “återvinningsbart” Folkets hus, konstruktionens metallramar går att skruva isär och de interiöra träboxarna kan återvinnas och få nytt liv.

Sandellsandberg tävlar även med naturboendet Synvillan i Eriksbergs Viltpark. De andra slutgiltiga bidragen utgörs av P-huset Dockan av FOJAB, Ten Hotel av Andreas Martin-Löf Arkitekter, Cykelparkeringshus Gamlestads Torg av Sweco Architects och LÅMA, Långedrag Modern Art av STEG Arkitekter.

Plåtpriset delas ut i syfte att uppmuntra och hylla innovativt och hållbart byggande. Priset tilldelas en svensk arkitektbyrå som under 2020 färdigställt en byggnad på svensk mark, där plåtfasadens möjligheter har tillvaratagits och maximerats utifrån aspekterna form, funktion, innovation och miljö. Vinnaren av Plåtpriset 2021 kommer att koras i en livesändning den 18 mars.

Foto: Stena Fastigheter/Pixprovider

ANNONS

Annons

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.