Arkitema ritar företagspark i Lund

Illustration Arkitema Architects

Arkitema ritar företagspark i Lund

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Arkitema Architects vinner ett stort projekt i Lund. Företaget ska rita en 20 000 m2 stor företagspark med tillhörande parkeringsgarage i Lund.

Erbjudandet kommer från Castellum som vill forma om den redan existerande företagsparken Ideon Science Park.

– Vi hoppas att Edison Park ska tillföra ny energi till området. Enligt vår erfarenhet är det bäst att fokusera på utvalda områden om man vill skapa stadsliv i glesbefolkade områden. På samma sätt behöver Edison Park en nerv, så att alla vet var pulsen finns och var man träffas, berättar Glenn Elmbæk, partner och affärsområdeschef på Arkitema.

De två nya kontorsbyggnaderna, som båda kommer att vara 10 000 m2 stora, byggs i olika skalor. Förutom kontorsbyggnaderna ska även ett parkeringshus gömma undan bilarna och ge plats för större, campusinspirerade områden med fritids- och grönområden. Solceller installeras på de sydliga fasaderna, som göms bakom anodiserade paneler i aluminium. Från motorvägen i närheten kommer en display att synas på parkeringshusets fasad. Precis som pixlar på en skärm kommer den löpande berätta för omvärlden om Edison Parks energitillskott.

– Vår ambition med det vi vill skapa är en miljö där innovation, möten och arbete möts på ett naturligt sätt. En annan viktig aspekt är givetvis hållbarhet som genomsyrar hela projektet exempelvis genom att vi bygger plusenergihus och med miljöcertifiering Miljöbyggnad Guld. Arkitema har lyckats fånga det vi tycker är viktigt för att lyckas nå vår ambition på ett mycket bra sätt. Vi ser fram emot ett nära och givande samarbete i detta intressanta projekt, säger Ola Gunnefur, projektutvecklare på Castellum.

Sponsrat innehåll från Paroc
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.