Arcona bygger ny skola och idrottshall i Täby

Arcona bygger ny skola och idrottshall i Täby

ANNONS

Annons

Hägerneholm växer och behovet av förskole- och skolplatser är därmed stort. Täby kommun planerar för en ny skola, förskola och idrottshall som Arcona har fått i uppdrag att bygga.

Skol- och förskolebyggnaden uppgår till totalt ca 9.600 kvm fördelade på 2-4 våningar. Förskolan kommer inrymma 110 barn och skolan 600 elever i årkurs F-6. Till skolbyggnaden kommer också en skolgård byggas, anpassad för såväl förskolan som skolan. Idrottshallen byggs i två plan med en total yta på ca 3.200 kvm och läktare som rymmer 500 åskådare. Dessutom kommer en 5-manna konstgräsplan att anläggas. Byggnaderna kommer bli miljöcertifierade enligt Miljöbyggnad Guld (skolan) respektive Silver (idrottshallen).

Arcona ska utföra såväl projekteringen som byggnads- och markarbetena för Hägerneholmsskolan och Hägerneholmshallen. Projektet som påbörjas nu skall vara färdigställt till HT 2019.

Illustration: Arkitektgruppen GKAK

Sponsrat innehåll från Cembrit

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.