Internationellt arkitekturpris till Täby kommunhus

Internationellt arkitekturpris till Täby kommunhus

ANNONS

Annons

Täby kommunhus har vunnit gold medal i kategorin ”Architecture – Institutional” i designtävlingen International Design Awards (IDA).

Huset, ritat av White arkitekter, invigdes under våren 2017. Byggnaden ligger vid den nya Esplanaden som binder samman centrum, bibliotek, kyrka, bad och gymnasieskola. I fyra plan ovanför entrén ryms verksamheten, kommunens avdelningar och tjänstemän. Enligt White har arkitekterna med förslaget strävat efter maximal öppenhet mellan kommunledning och medborgare. Ansvariga arkitekter på White är Thomas Rudin och Robert Schmitz. Fasaden av glas med fasadlameller av mässingsplåt kommer med åren att gå från ljusare toner till mer patina. Huset är preliminärt certifierat som Miljöbyggnad Guld.

Priset delades ut under en ceremoni på A+D Museum i Los Angeles. Priset som har funnits sedan 2007 instiftades för att hylla designvisioner och talang inom arkitektur, inredning, produkter, grafik och modedesign.

Foto: Anders Bobert

Sponsrat innehåll från Cembrit

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.