ANNONS
Altura köper Skanskas äldreboende i Kvibergs Ängar

Altura köper Skanskas äldreboende i Kvibergs Ängar

annons
ANNONS

Skanska har sålt vårdboendet Villa Kviberg i Göteborg för cirka 290 miljoner kronor till NREP:s Altura.

Fastigheten som blir 5 000 kvadratmeter stor ska bestå av 77 lägenheter och ska enligt planen LEED Gold-certifieras. Vårdaktören Vardaga kommer att bedriva äldreomsorg i fastigheten och flyttar in verksamheten i april 2021 då äldreboendet planeras vara färdigställt.

– Vi är mycket glada över att vårt goda samarbete med Skanska fortsätter. De har gjort ett gediget arbete för att utveckla Kvibergs Ängar till ett bostadsområde där både social och miljömässig hållbarhet prioriteras. Att stor vikt lagts vid att främja trygghet i området är något som Altura värdesätter och något som även kommer att genomsyra det nya äldreboendet, säger Dorotea Stellmach, ansvarig för konceptutveckling på Altura.

Förvärvet är Alturas andra samarbete med Skanska. I september bolaget, som är en del av NREP, Nordic Real Estate Partners, långsiktig ägare av ett äldreboende i Ängelholm. Skanska färdigställde huset i slutet av förra året och verksamheten är igång med Attendo som hyresgäst.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.