ANNONS
Almedalsveckan 2020 ställs in

Almedalsveckan 2020 ställs in

annons
ANNONS

Med anledning av coronaviruset och dess verkningar på samhället, tog huvudarrangörsgruppen för Almedalsveckan under onsdagskvällen ett enhälligt beslut att ställa in Almedalsveckan 2020.

Efter att Folkhälsomyndigheten den 1 april ytterligare skärpte sina rekommendationer, anser arrangören att det nu är en omöjlighet att genomföra arrangemanget i år.

– Vi kraftsamlar nu inför 2021. Vår ambition att erbjuda en trygg och säker mötesplats, som bygger på fysiska möten, försvinner därmed inte, säger Lisbeth Bokelund, ordförande.

Huvudarrangörsgruppen skriver i ett uttalande att det finns stor förståelse för att detta kommer få stora konsekvenser på det gotländska samhället, inte minst det gotländska näringslivet, men menar samtidigt att under rådande förhållande måste prioritet ligga på att begränsa smittspridningen.
– Att ställa in årets Almedalsveckan är det ansvarsfulla beslutet att fatta i nuläget, säger Lisbeth Bokelund.
Beslutet är taget av huvudarrangörsgruppen i samråd med värden, Region Gotland och de åtta riksdagspartierna.
Sponsrat innehåll från Abetong
ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.