WSP stärker miljökompetens genom danskt förvärv

WSP stärker miljökompetens genom danskt förvärv

ANNONS

Annons

WSP har förvärvat Orbicon, ett danskt teknikkonsultföretag med 500 medarbetare som verkar i flera olika discipliner och som erbjuder expertis inom miljö, VA och infrastruktur samt anläggning.

Orbicon har en växande närvaro i Norden med en stark position i Arktis. Företaget har deltagit i projekt som miljökonsekvensbedömningen för Fehmarn Bält-tunneln, en sänktunnel (som när den är klar blir världens längsta i sitt slag för både väg och järnväg) som kommer att förbinda Danmark med Tyskland; och den tekniska utformningen av FN-staden i Köpenhamn, som har tilldelats EU-kommissionens Green Building-utmärkelse för nya byggnader och LEED:s Platina-certifikat.

Stärker kompetens på miljöområdet

Förvärvet, som har finansierats med WSPs tillgängliga kassa och kreditfaciliteter, är i linje med WSPs globala strategiska plan.

– Genom den här sammanslagningen kommer vi att kunna uppnå vårt strategiska mål att utöka vår verksamhet i Norden, samtidigt som vi stärker vår kompetens på miljöområdet, säger Magnus Meyer, vd för WSP Nordics. Kombinationen av kompetens och kompatibla kulturer kommer att ge en bra grund för de båda organisationerna att samarbeta effektivt i utvalda projekt, skapa attraktiva och värdehöjande lösningar för våra kunder. Vi ser fram emot att välkomna alla nya kollegor till WSP.

– Att bli en del av WSP är goda nyheter för Orbicon och våra medarbetare, kommenterar Orbicons vd Per Christensen. Genom att gå samman med WSP blir vi betydligt mer konkurrenskraftiga i Norden och får tillgång till ett globalt nätverk och kompetens i världsklass tillhörande ett av branschens ledande företag. Att förknippas med ett team vars verksamhetsmodell och kultur är i linje med vår egen kommer att ge betydande möjligheter för både kunder och medarbetare.

Magnus Meyer, vd WSP Norden och Per Christensen, vd Orbicon. Foto: WSP 

Sponsrat innehåll från Cembrit

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.