ANNONS

WSP hjälper Castellum med WELL-certifiering

annons
ANNONS

WSP har fått uppdraget att samordna certifieringen av Castellums nybyggnadsprojekt i Malmö och Castellums egna lokaler i Stockholm enligt The WELL Building Standard.

– Med hjälp av WSP planerar Castellum att bli det första fastighetsbolaget i Norden att certifiera en byggnad enligt WELL-certifieringen. Vi ser en stark trend inom WELL och ett stort intresse hos många stora byggbolag, säger Eleftherios Zacharakis, som tillsammans med Bunmi Odubeyi är uppdragsansvarig på WSP Byggnadsfysik i Göteborg respektive i Malmö.

I WSPs uppdrag ingår att vara Castellums WELL-samordnare från tidigt skede och säkerställa certifierings- och implementeringsprocessen. WELL utgår från sju koncept som påverkar vår hälsa: luft, vatten, ljus, ljud, kost, motion, komfort och sinne. Castellum kommer att ha ett extra fokus på de fyra sistnämnda för den nya byggnaden i Malmö. Eminent blir namnet på Castellums byggnad i Malmö och den kommer att vara centralt placerad i Hyllie. Eminent kommer att utöver WELL Guld även certifieras enligt Miljöbyggnad Guld. Byggstart för fastigheten Eminent är beräknad till juni 2017 med inflyttning i januari 2019.

Bildkälla: Kanozi

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.