Willhem får pris för Sydsveriges smartaste fastighet

Willhem får pris för Sydsveriges smartaste fastighet

En av Willhems fastigheter på Blidvädersgatan i Biskopsgården utsågs till Sydsveriges smartaste fastighet i samband med fastighetsmässan i Malmö.

Tävlingen syftar till att skapa uppmärksamhet och medvetenhet om vikten av smart teknik som leder till ett hållbart samhälle. Willhems första ”tänkande hus” på Blidvädersgatan 52-56 i Biskopsgården, Göteborg, är byggd 1956. I huset har modern teknik installerats för att skapa förutsättningar för ett modernt IT-liv och ett hållbart boende. Smarta tjänster ska förenkla för hyresgästen och öka tryggheten i fastigheten kombinerat med solceller och energisnål utrustning som minskar energianvändningen. Exempel på smart teknik som finns installerad i Willhems tänkande hus är närvarostyrd LED-belysning, energisnåla tvättmaskiner och torktumlare med värmepumpsteknik och uppkopplade tempera­turgivare i varje lägenhet.

– Vi är otroligt glada för det här priset, säger Ingela Oscarsson, projektledare. Många väljer att satsa på smart teknik i nya hus, men på Willhem vill vi gärna prova nya vägar. Med hjälp av den digitala utvecklingen kan vi nå våra hållbarhetsmål och samtidigt utöka vårt kunderbjudande vad gäller service och trygghet.

Sofia Rangmar och Ingela Oscarsson i projektgruppen mottog priset för ”Sydsveriges smartaste fastighet” av Caroline Svärd på Fastighetsmässan i Malmö den 10 februari.

Relaterade artiklar

One Comment

  1. Nominera Sydsveriges smartaste fastighet | Hållbart Byggande
    2018-01-22 at 16:56 Svara

    […] året vann en av Willhems fastigheter på Blidvädersgatan i Biskopsgården för sitt “tänkande” hus med närvarostyrd LED-belysning, energisnåla […]

Leave A Comment