ANNONS
White utvecklar campus i Örebro
Foto Kicki Nilsson / Icon Photography

White utvecklar campus i Örebro

annons
ANNONS

White Arkitekter har fått i uppdrag att utveckla byggkoncernen Sernekes första projekt i Örebro som gäller tillbyggnaden av X-huset på Campus Universitetssjukhuset Örebro.

Tillbyggnaden omfattar en utbyggnad av läkarprogrammets lokaler med 6 000 kvadratmeter som bland annat innehåller hörsal och restaurang. Byggnaden kommer att uppfylla kraven för Miljöbyggnad Guld. White har också gjort förstudien för utbyggnadsprojektet.

– Whites och Sernekes värderingar ligger nära varandra – inte minst hur vi bidrar till att skapa långsiktigt hållbara samhällen. Jag ser fram emot ett gott samarbete, säger Oskar Widlund, kontorschef på White i Örebro.

Projektets mål är att skapa en kreativ forsknings- och undervisningsmiljö. Parken kring vattentornet förstärks med uteservering, mer grönska och vatten för att skapa en attraktiv och avkopplande plats.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.