ANNONS
White satsar på forskning om cirkulär arkitektur

White satsar på forskning om cirkulär arkitektur

annons
ANNONS

White Arkitekter lanserar ett nytt FoU-program inom informerad design, med särskilt fokus på cirkulär arkitektur och hälsofrämjande livsmiljöer.

Det nya White Research Lab-programmet har det övergripande temat informerad design, inom vilket forskningsprojekt som rör cirkulär arkitektur och hälsofrämjande livsmiljöer är prioriterade.

– Som arkitektkontor vill vi vara drivande inom hållbarhet, socialt som ekologiskt. Ska vi klara de globala målen för hållbar utveckling behöver vår forsknings- och utvecklingsverksamhet vara en drivkraft för förnyelse när det gäller arkitekturens roll för ett hållbart liv. Informerad design handlar om att ta vara på kunskaper och erfarenheter från olika människor och discipliner i gestaltningsarbetet, säger Anna-Johanna Klasander, forsknings- och utvecklingschef på White.

Klimatpositiv arkitektur

Med informerad design som tema vill White betona möjligheten och nödvändigheten att kunskap från olika discipliner förs in i gestaltningsarbetet, informerar besluten och utvecklar arkitekturen. Med informerad design som medel planerar White Research Lab att under de kommande åren att fokusera på utveckling och implementering av lösningar som, bland annat, leder mot affärsplanens mål att Whites arkitektur ska vara formstark och klimatpositiv. Det nya programmet är även tänkt att leda till ännu fler täta samarbeten med övriga näringslivet, akademin, offentlig sektor och civilsamhället. Målet är att medverka i tio FoU-projekt med internationella konsortier under programperioden.

White ReCapture är en av Whites satsningar på återbruk. Med hjälp av reality capture (3D-scanning) går det att inventera en byggnad och fastställa vad och hur mycket som går att återbruka i nya projekt.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.