ANNONS
Wästbygg uppför NollCO2-kvarter i Västra Hamnen

Wästbygg uppför NollCO2-kvarter i Västra Hamnen

annons
ANNONS

Malmö Stad har tilldelat Wästbygg Projektutveckling AB en markreservation för två kvarter i exploateringsprojektet och utbyggnadsområdet Citadellsfogen i Västra Hamnen.

Intresseanmälan har lämnats in tillsammans med White Arkitekter. Arbetet med detaljplanen för Citadellsfogen påbörjades 2017 och planen beräknas antas och vinna laga kraft under hösten 2019/våren 2020. Området kommer utbyggt att omfatta blandad stadsbebyggelse fördelat på fyra kvarter med bostäder, kontor, centrumverksamheter, förskola och parkeringshus. Wästbygg Projektutveckling kommer att utveckla två kvarter om totalt 9 500 BTA. Ett av kvarteren kommer att förses med bostäder gemensamma utrymmen och publika ytor i bottenvåningen mot väster. Det andra kvarteret bebyggs med mindre bostäder och kommer att representera det unga Malmö med fokus på delningsekonomi och hållbara transporter.

Inom projektet kommer certifieringen NollCO2 att användas. Metodiken tillhandahålls av Sweden Green Building Council och certifieringen innebär bl a att byggnaderna är klimatneutrala, det vill säga att de netto inte bidrar till några växthusgaser under sin livslängd.

– Vi är glada över att få fortsatt förtroende att vara en del av Malmö stads utveckling. Hållbarhetsfrågor är viktiga för oss och vårt projekt i Citadellsfogen passar väl in i dessa ambitioner där vi tar nästa steg i vår resa mot vårt mål att vara fossilfria 2030, säger Karl Stenson, marknadsområdeschef på Wästbygg Projektutveckling i Malmö.

 

Illustration: White

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.