ANNONS
Växjös arkitekturkompetens får högsta betyg

Växjös arkitekturkompetens får högsta betyg

annons
ANNONS

Växjö kommun har utsetts till årets arkitekturkommun av Sveriges arkitekter. Tävlingen baseras på ett index från en enkät där Sveriges arkitektkår bedömt dialogklimatet mellan kommunen och arkitekterna, hur arkitekturkompetensen i kommunen ser ut och hur de anser att kommunen arbetar med att utveckla arkitektoniska värden.

Tävlingen baseras även på offentlig statistik där kommunerna bland annat värderas utifrån förmågan att planera byggande i relation till bostadsbehovet, hur väl planerna realiseras och hur väl kommunerna lever upp till lagkrav vad gäller riktlinjer för markanvisningar, bostadsförsörjning samt översiktsplan.

– Genom konkurrens, parallella uppdrag och markanvisningstävlingar skapar vi bästa förutsättningar för att nå ett gott resultat. Växjö kommun utmanar dessutom med högt uppsatta mål kring träbyggande, som i sin tur utmanar byggbranschen och utvecklar arkitekturen. God arkitektur skapas genom kreativa samarbeten mellan byggherrar, byggare, arkitekter och kommunen. Så gör vi i Växjö, säger Växjös stadsarkitekt Henrik Wibroe.

Växjös planerade stads- och stationshus. Illustration: White

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.