Var femte chef ser fördelar med krisen

Var femte chef ser fördelar med krisen

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Hälften av alla chefer i samhällsbyggnads-sektorn har förändrat verksamheten till följd av coronapandemin. För de flesta chefer har krisen i någon form påverkat deras arbete. Samtidigt ser var femte chef även fördelar med krisen.

Det visar Byggchefsbarometern, en ny Novus-undersökning som 1 700 chefer i samhällsbyggnadssektorn besvarat på uppdrag av Byggcheferna, en branschförening inom Ledarna. De flesta chefer i samhällsbyggnad är enligt undersökningen påverkade av Corona i rollen som chef och ledare. 31 % i ganska eller mycket stor utsträckning. Fyra av 10 av cheferna i Byggchefsbarometern anser att det svåraste i Coronatider är hanteringen av digitala hjälpmedel och att ledarskapet blir svårare när det inte går att träffa medarbetare i fysiska möten.

Tvingas bli tydlig

Var femte chef ser samtidigt möjligheter i krisen till exempel vad gäller digitalisering, effektivare möten och att resor kan undvikas till fördel för tid, pengar och miljö.

– Det finns också chefer som vittnar om att i dessa speciella tider har deras ledarskap förbättrats och relationer stärkts. Man har tvingats bli tydlig, följa upp individuellt med medarbetarna och oro för virus har gjort människor mer måna om varandra, säger Kajsa Hessel, ordförande i Byggcheferna.

50 % av cheferna i samhällsbyggnad har förändrat verksamheten i någon form. Man har lagt till, tagit bort eller förändrat någon del av den ordinarie verksamheten. I en undersökning genomförd av fackförbundet Ledarna med chefer i alla branscher är frågan något annorlunda ställd men mycket snarlik och där är motsvarande siffra 37 %.

– Det verkar alltså som att chefer i samhällsbyggnadssektorn har ställt om verksamheten i högre grad jämfört med andra branscher, trots att samhällsbyggnad vanligtvis går sent in i en lågkonjunktur. Det tyder på flexibilitet och anpassningsförmåga i vår bransch, säger Kajsa Hessel.

Sponsrat innehåll från Paroc
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.