Utsiktstorn blir Sveriges första FSC-certiferade byggnad

Utsiktstorn blir Sveriges första FSC-certiferade byggnad

ANNONS

Annons

Utsiktstornet i Siljansnäs byggs helt av trä från svensk skog som är certifierad enligt FSC – Forest Stewardship Council. Det blir därmed Sveriges första certifierade byggnad enligt FSC-systemets Projektcertifiering.

I byggandet av det nya utsiktstornet i Siljansnäs, Dalarna, arbetar ByggPartner enligt det regelverk som FSC har utvecklat och som möjliggör certifiering av enskilda byggprojekt. Projektcertifiering enligt FSC gör det möjligt för oss som byggföretag att bidra till de globala klimatmålen samt öka värdet av ansvarsfullt skogsbruk.

– Tillsammans med FSC och stomleverantören Setra har ByggPartner nu tagit ett viktigt steg mot ett verkligt hållbart byggande med spårbar, tredjepartscertifierad träråvara, säger entreprenadchef Johan Karlsson.

Initiativet till att FSC-certifera det nya utsiktstornet i Siljansnäs togs av Naturvårdsverket, Länsstyrelsen Dalarna och ByggDialog Dalarna. Tornet i Siljansnäs står klart för besökare sommaren 2021.

Sponsrat innehåll från Soltech

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.