TL Bygg i multimiljonavtal med Atrium Ljungberg – bygger nytt kvarter i Sickla

TL Bygg i multimiljonavtal med Atrium Ljungberg – bygger nytt kvarter i Sickla

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Byggentreprenören TL Bygg har tecknat avtal med Atrium Ljungberg om att bygga 56 bostadsrätter på Nobelberget i Sickla. Avtalet med ett värde på cirka 156 miljoner kronor avser det andra kvarteret av planerade åtta i den nya stadsdelen i Nacka.

Kvarteret består av två hus på sex respektive sju våningar kring en öppen, upphöjd och grönskande innergård. Husen byggs med en blandning av granit, tegel, puts, corten och betong och inslag av trä och grönska. Till husen byggs även ett P-garage om 750 kvm samt tre lokaler i markplan.

Samarbetet mellan parterna är det andra i ordningen på Nobelberget där TL Bygg uppförde fastighetsägarens första kvarter, där inflyttning just nu pågår.

– Det känns väldigt roligt att vi fått fortsatt förtroende att vara med och utveckla Nobelberget tillsammans med Atrium Ljungberg. Samarbetet under uppförandet av det första kvarteret har fungerat väldigt bra och vi ser nu fram emot att åter igen leverera en produkt enligt deras högt ställda krav, säger Christer Zetterberg, Affärschef på TL Bygg.

– TL Bygg är en viktig samarbetspartner och genom ett långsiktigt samarbete kan vi gemensamt utveckla effektiva processer och därmed säkra kvalitet och kostnader. Vi ser fram emot att skapa ytterligare ett fantastiskt bostadskvarter tillsammans säger Elisabet Forsell, Affärsutveckling Bostad på Atrium Ljungberg.

Fastigheten kommer byggas i enlighet med Miljöbyggnad 3.0 Silver. Preliminär byggstart är under tredje kvartalet 2020 med en beräknad byggtid på 18 månader.

Sponsrat innehåll från Fristads
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.