Titania bygger 127 bostäder i Vallentuna

Titania bygger 127 bostäder i Vallentuna

ANNONS

Annons

Byggföretaget Titania har tagit hem en markanvisningstävling för nya bostäder i stadsdelen Kristineberg i Vallentuna.

Våren 2017 tecknar bolaget avtal med Vallentuna kommun om köp av mark för nyproduktion av totalt 127 bostäder. Titanias del i projektet omfattar 40 kedjehus, 75 radhus och 12 villor som totalt omfattar en bruttoarea på närmare 20 000 kvadratmeter. Totalt har 28 företag bidragit med 170 anbud som utvärderats utifrån de tre olika kriterierna gestaltning, miljö och hållbarhet samt pris. Under uppbyggnaden av den nya stadsdelen kommer hänsyn att tas till värdefulla grönområden. Här finns bland annat hällmarkstallskog och stora tallar som är över 300 år gamla.

– Att vi får det här uppdraget känns som ett kvitto på att vi arbetar på ett rätt och attraktivt sätt, säger Wojciech Wondell, projektchef vid Titania.

Sponsrat innehåll från Cembrit

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.