Tidskapsel blir del av nya bostäder på KTH Campus

Tidskapsel blir del av nya bostäder på KTH Campus

Annons

ByggVesta och Grön Bostad tar första spadtaget för 103 nya studentlägenheter på KTH Campus. I samband med spadtaget avtäcks en tidskapsel som ger en bild av den teknik som använts under 2015.

De nya bostäderna består av ettor och kompislägenheter och beräknas vara klara för inflyttning våren 2017. Husen är designade av Utopia Arkitekter. Enligt ByggVesta ligger fokus för de nya bostäderna på hållbarhet i alla dimensioner; socialt, ekonomiskt och ekologiskt.

– För att främja det vill vi förenkla för innovation och digitalisering, säger Marit Appelgren på ByggVesta. I den inkluderande miljö som nu skapas, där mångfald tillåts och spontana möten sker, tror vi att kreativitet och utveckling drivs framåt.

Ministern för strategi-­ och framtidsfrågor, Kristina Persson, kommer att inviga tidskapseln på KTH Campus med några ord om hur hon ser på vår framtid. Kapseln är en illustration över hur vi lever idag och innehållet är utvalt tillsammans med studenter från KTH. Det består bland annat av ett nudelpaket utskrivet från en 3D-­skrivare, en selfiestick och ett aktivitetsarmband och även olika typer av appar som Tinder, Swish och Periscope kommer att finnas med i tidskapseln. Tanken bakom innehållet är enligt ByggVesta att starta en diskussion kring hur vi lever idag och hur vi kommer att leva i framtiden.

– Mycket av de tekniska tjänster och produkter som tas fram idag syftar till att förenkla och effektivisera våra liv, det som finns i kapseln är ett utsnitt av vår tids mest populära digitala tjänster och tekniker, säger Annie Johnson, digital affärsutvecklare och innovationsrådgivare på IKI IKE. Även om just dessa prylar inte kommer att finnas kvar om 30 år så kommer vi framöver att se tekniken integreras på ett naturligt sätt även i våra hem vilket ger många spännande möjligheter för de boende och i bostadsutvecklingen.

Klas Eklund, Senior Economist på SEB och ordförande för regeringens framtidsgrupp, ger också sin spaning på hur digitaliseringen kommer att påverka både miljön, jobben och hur vi lever i framtiden.

Källa: ByggVesta Illustration: Utopia 

Annons

Relaterade artiklar

Leave A Comment