Hon blir ny chef på ByggVesta

Foto: ByggVesta

Hon blir ny chef på ByggVesta

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

ByggVesta stärker sin kompetens inom stadsutveckling och anställer Emelie Eriksson som chef för Stadsutveckling och Ackvisition.

Emelie Eriksson har en bakgrund i såväl forskningsvärlden som fastighetsbranschen med en Fil. Dr i Kulturgeografi. Emelie kommer närmast från AB Stockholmshem som stadsutvecklingschef där hon varit ansvarig för bolagets ackvisitionsarbete och detaljplaneprojekt. Tidigare roller innefattar bland annat projektchef och stadsplanestrateg på Åke Sundvall AB, stadsbyggnadsansvarig projektutvecklare på AB Svenska Bostäder och sektionschef på Stockholms stadsbyggnadskontor.

– Vi är mycket glada att välkomna Emelie till ByggVesta. Med hennes unika bakgrund och ledarprofil kommer hon bidra stort till att lyfta laget och ge oss möjligheter att bli en mer komplett och attraktiv bostadsaktör som levererar nya robusta bostäder, säger Marcus Svensson, vd ByggVesta Development.

– Det känns väldigt roligt att få ansluta till ett så engagerat, drivet och nyfiket bolag som ByggVesta. Jag ser fram emot att jobba med alla kollegor och tillsammans fortsätta utveckla Stockholmsregionen och andra städer, säger Emelie Eriksson, chef för stadsutveckling och ackvisition.

För Emelie har ackvisitionsarbetet sin utgångspunkt både i platsens historia och i dagens olika planeringsförutsättningar. Det nya ska vara sin egen, men också verka i ett större sammanhang och möta såväl dagens som framtidens värderingar och behov.

– Det är därför ackvisitionsskedet är så spännande och viktigt, eftersom det utgör grunden i all stadsutveckling. Nu står vi dessutom i ett slags paradigmskifte i branschen som helhet, med många svåra och viktiga frågor som kräver ett innovativt nytänk för att säkra en hållbar utveckling. Jag ser att ByggVesta ligger långt fram i det arbetet och jag är glad att få bidra med min erfarenhet och kunskap, säger Emelie Eriksson.

Emelie Eriksson tillträder sin nya roll på ByggVesta den 14 september 2022.

 

Sponsrat innehåll från Swisspearl
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.