Tengbom rekryterar hållbarhetsexpert från SGBC

Tengbom rekryterar hållbarhetsexpert från SGBC

ANNONS

Annons

Den 19 augusti börjar Sue Clark som rådgivare och expert inom hållbarhet på Tengbom. Sue Clark kommer närmast från Sweden Green Building Council där hon haft titeln Chef Internationella Program och arbetat som hållbarhetsexpert med särskilt fokus på globala certifieringssystem som LEED och WELL.

Inom ramen för SGBC har hon initierat och drivit flertalet projekt och pilotsatsningar inom hållbart byggande och certifiering. Uppdraget på Tengbom innebär är både strategiskt och praktiskt och syftar till att stärka Tengboms hållbarhetserbjudande och linjera varje projekt enligt FN:s globala mål, Fossilfritt Sverige och Tengboms egna mål.

– Hållbarhet är komplext och det finns för många aspekter för enbart en person att hantera. Därför behöver man arbeta i grupper och där är jag personen som kan styra diskussionen, samla experter och fokusera på enskilda utmaningar, säger Sue Clark.

Specialistkompetens inom WELL

En viktig del i jobbet blir att agera länk mellan arkitekter, ingenjörer, kunder, myndigheter och certifieringsorgan och Sue Clark blir därmed en viktig rådgivare på bolaget. Hennes specialistkompetens inom WELL kommer också att säkerställa att människans välmående alltid är i fokus. Sues titel på Tengbom blir Projektledare med inriktning mot hållbarhet där hon kommer vara en del av projektledningsstudion i ledning av affärsområdeschef Anna Kjellgren samt agera högerhand till hållbarhetschef Ivana Kildsgaard.

– Jag är otroligt stolt och glad över att få Sue Clark som kollega och vapendragare i miljö- och hållbarhetsfrågor. Jag ser väldigt ljust på vårt samarbete och hur hon med sin expertis spetsar till vår kompetens inom hållbarhet, säger Ivana Kildsgaard.

Foto: Tengbom

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.