Sweco förvärvar projektledningsföretaget Dayspring

Ann-Louise Lökholm Klasson Foto Jenny Öhman

Sweco förvärvar projektledningsföretaget Dayspring

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Sweco har tecknat avtal om att förvärva det svenska projektledningsföretaget Dayspring AB inklusive dotterbolag.

Dayspring är specialiserat på projektering samt projekt- och byggledning av ROT-projekt för privata och allmännyttiga fastighetsbolag samt kommunala förvaltningar. Företaget har 37 medarbetare och sina starkaste marknader i Göteborg och Malmö.

– Världens städer har aldrig vuxit så snabbt som idag och kraven på hållbarhet, digitalisering och säkerhet i byggprojekt växer. Med förvärvet av Dayspring får Sweco ett fint tillskott till vår redan ledande position inom projektledning, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, vd Sweco Sverige.

I och med förvärvet utökas Swecos projektledningsverksamhet inom division Buildings till närmare 300 konsulter.

– Vi ser ett ökat intresse för att bygga om i stället för att riva och bygga nytt. Samtidigt ökar komplexiteten i byggprojekt där bland annat återbruk och cirkularitet är viktiga nycklar för smarta och hållbara ombyggnadsprojekt. Att leda dem kräver erfarenhet och teknisk expertis. Med förvärvet kommer vi att bidra till ännu fler framgångsrika projekt för våra kunder, säger Tomas Holmgren, divisionschef Buildings, Sweco Sverige.

– Tillsammans med våra nya kollegor ska vi fortsätta bidra till ett hållbart samhälle som kommande generationer ska kunna tacka oss för, där byggprojekt blir en del av lösningen i stället för en del av problemet. Jag är glad att vi gör det tillsammans med Sweco, säger Fredrik Olsson, tidigare delägare, vd och koncernchef Dayspring AB som nu fortsätter sin karriär på Sweco.

Sponsrat innehåll från Blåkläder
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.