Sweco Sveriges vd får internationellt pris för kvinnligt ledarskap

Sweco Sveriges vd får internationellt pris för kvinnligt ledarskap

ANNONS

Annons

Åsa Bergman, Sweco Sveriges vd, tilldelas det internationella priset Leading Women Awards.

Priset delas ut av hållbarhetsorganisationen World Business Council for Sustainable Development, WBCSD för att uppmärksamma kvinnliga ledare som visar vägen mot en jämställd och hållbar framtid. Åsa Bergman har varit vd på företaget sedan 2012 och under hennes fem år på posten har Sweco nästan blivit dubbelt så stort. Det ses även som ett av Sveriges mest jämställda företag med hälften kvinnor i ledning och styrelse och har bland annat tilldelats guldstjärna i AllBright-rapporten, som årligen kartlägger jämställdheten i svenska börsbolag.

– Jag är stolt och glad över att bli tilldelad Leading Women Awards. Priset visar att kvinnor i näringslivet kan visa vägen mot en mer hållbar framtid. Jämställdhet leder till en dynamisk och kreativ arbetsplats vilket gör att vi attraherar fler personer till oss, och att de som redan jobbar hos oss trivs. Människor som trivs på jobbet gör ett bättre jobb och det är en stark framgångsfaktor, säger Åsa Bergman, vd Sweco Sverige.

 

ANNONS

Annons

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.