Sveriges Arkitekter vill opinionsbilda i Malmö

Sveriges Arkitekter vill opinionsbilda i Malmö

ANNONS

Annons

Sveriges Arkitekter storsatsar i Skåne. Fack- och branschorganisationen startar ett nytt samarbete med Form/Design Center i Malmö som får en kanslifunktion.

Tanken är att Sveriges Arkitekter på så sätt ska komma närmare sina 2 000 medlemmar i Skåne och bedriva ett mer intensivt opinionsarbete lokalt.

– Det är första gången vi gör en sådan storsatsning för att finnas på fler platser i landet, säger Sveriges Arkitekters förbundsdirektör Tobias Olsson. Malmö och Form/Design Center är det självklara valet för att pröva en sådan här satsning, inte minst med tanke på Region Skåne och Malmö stads positiva arbete och förstärkningen av de kulturella och kreativa näringarna som arkitekterna är en del av.

Satsningen är delvis en testpilot för att se hur organisationen kan erbjuda en större bredd den nationella verksamheten på plats på Form/Design Center, i form av kurser, seminarier, personlig rådgivning för anställda, chefer eller företagare, nätverk och branschutveckling. Organisationen vill också se hur den bäst kan bedriva påverkansarbete och bredda diskussionerna i just Skåne. På lång sikt är det en satsning för hur den nationella organisationen kan finnas i olika delar av landet. Sveriges Arkitekter uppger att de vill lära sig av och ta vara på regionala tankar och erfarenheter.

Ordförande i lokalföreningen Sveriges Arkitekter Skåne Gunilla Kronvall, arkitekt SAR/MSA, kommer att gå in i roll som koordinator och projektledare för satsningen och även leda arbetet med opinionsbildning, idé och debatt.

Tobias Olsson, förbundsdirektör för Sveriges Arkitekter. Foto: Joel Nilsson

ANNONS

Annons

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.