Svenskarna enade – Scandic bäst i branschen på hållbarhet

Svenskarna enade – Scandic bäst i branschen på hållbarhet

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

När Sustainable Brand Index publicerar den officiella branschrankingen över Sveriges mest hållbara varumärken 2023 upplevs Scandic för trettonde året i rad som Sveriges mest hållbara varumärke i hotellbranschen, enligt svenska konsumenter.

– Att svenska konsumenter återigen upplever Scandic som ledande inom hållbarhet är det ett mycket fint kvitto på att våra gäster uppskattar vårt långtgående miljöarbete och de insatser våra fantastiska medarbetare levererar dagligen på våra hotell. Vi hittar hela tiden spännande och innovativa vägar för att fortsätta leverera mer hållbara hotellupplevelser i världsklass, säger Peter Jangbratt, Sverigechef Scandic Hotels.

Scandic fyllde 2022 med flertalet hållbarhetsinitiativ, bland annat öppnades Scandic Oceanhamnen, ett pilothotell i en ny hållbar stadsdel som ska driva hållbarhetsarbetet framåt med innovation. Hotellet har bland annat ett unikt trerörssystem för matavfall, toalett- bad, dusch och tvättvatten som transporteras direkt till stadsdelens nybyggda reningsverk där avfallet används som råvara för att producera biogas och växtnäring.

Under året påbörjades även processen att återcertifiera landets 89 hotell med Nordens officiella miljömärkning Svanen och de nya, tuffa kriterierna. Svanens nya kriterier innebär bland annat att hotellen ska minska de osorterade avfallet, öka andelen växtbaserad mat och minska energi- och vattenförbrukningen.

Bär ledartröjan

– Vi vill hjälpa gäster att välja hållbara alternativ när de bokar hotell och vi blir förstås väldigt glada över att vi för trettonde året i rad får se hur svenska konsumenter uppmärksammar och värdesätter både stora projekt som Scandic Oceanhamnen, och de mindre hållbarhetsinitiativen som levereras hela tiden, året om ute på våra hotell, säger Mikaela Björkander, Marknadschef Scandic Hotels.

– Som största hotellkedjan i Norden har vi kraften att driva förändring och vi kommer fortsätta bära ledartröjan och inspirera branschen i rätt riktning. Vi har arbetat med Svanen sedan 1995 och idag är alla våra hotell i Sverige certifierade vilket vi är mycket stolta över, avslutar Peter Jangbratt.

Om Sustainable Brand Index
Sustainable Brand Index ™ är Europas största oberoende varumärkesstudie med fokus på hållbarhet. Baserat på mer än 80 000 konsumentintervjuer i Norden, Nederländerna och Baltikum undersöker studien hur hållbart ditt varumärke uppfattas vara, varför det uppfattas så och vad man ska göra åt det. Studien inkluderar också en omfattande trendanalys, konsumentbeteendeanalys och strategiska rekommendationer. Sustainable Brand Index grundades 2011 i Sverige och genomförs nu årligen i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Nederländerna, Estland, Lettland och Litauen.

Sponsrat innehåll från Fristads
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.