HSB har Sveriges grönaste varumärke inom bostäder

HSB har Sveriges grönaste varumärke inom bostäder

Sustainable Brand Index genomför årligen Europas största varumärkesstudie om hållbarhet. Årets mest hållbara svenska varumärke i kategorin bostäder blev HSB som tog hem priset för andra året i rad.

– Vi är otroligt glada över utmärkelsen, som verkligen visar att våra insatser för att vara en hållbar samhällsbyggare ger effekt. Som Sveriges största bostadskooperation lyssnar vi på vad som är viktigt för våra medlemmar. Och hållbarhetsfrågorna står självklart högt på vår agenda, säger Magnus Ulaner, miljöchef HSB Riksförbund, i ett pressmeddelande.

Sustainable Brand Index korar Sveriges mest hållbara varumärken sedan 2011. I årets undersökning har 18 600 respondenter i åldrarna 16–70 år från hela Sverige intervjuats om hur hållbara välkända varumärken är.

Halverade utsläpp

Nyligen utsågs HSB också till Sveriges Grönaste Varumärke i kategorin nyproducerade bostäder – även det för andra året i rad.

– Vi har högt ställda mål för att minska vår klimatpåverkan. De senaste tio åren har vi halverat våra utsläpp. Samtidigt tar vi fram framtidens hållbara boende i HSB Living Lab – ett levande labb där forskarna har möjlighet att utveckla sina idéer i en verklig boendemiljö. Tanken är att lösningarna sedan ska skalas upp och kunna användas i HSBs nyproduktion och hos bostadsrättsföreningar, säger Magnus Ulaner.

Foto: HSB Riksförbund

Annons
Annons

Relaterade artiklar

Leave A Comment