Svensk renoveringsmetod skickas på export

Svensk renoveringsmetod skickas på export

Totalmetodiken, en svensk forskningsbaserad metod för renoveringar av fastigheter, ska exporteras till de nordeuropeiska länderna.

Det skriver Byggherrarna i ett pressmeddelande. Totalmetodiken är en arbetsmetod som Belok utvecklat för energieffektivisering av befintliga lokalbyggnader. Arbetet delas upp i tre etapper: ta fram ett åtgärdspaket, genomföra åtgärderna, följa upp. Målet med metoden handlar om att genomföra flera åtgärder i ett åtgärdspaket som i sin helhet uppfyller åtgärderna de lönsamhetskrav som fastighetsägaren har bestämt.

Över 160 renoveringsprojekt har genomförts i Sverige med Totalmetodiken. De senaste tre åren har metodiken testats i ett samarbete med Danmark och Finland med goda resultat. Samarbetet med de nordiska grannländerna finansieras av Nordiska ministerrådets program Nordic Built och Energimyndigheten. Deltagarländer är Danmark, Finland, och Sverige. Initiativtagare till projektet är Energimyndigheten, BELOK och Byggherrarna. Koordinator är CIT Energy Management.

Källa: Byggherrarna

Annons

Relaterade artiklar

Leave A Comment