Svensk konkurrenskraft fokus för Göteborg Energi i Almedalen

Svensk konkurrenskraft fokus för Göteborg Energi i Almedalen

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Måndagen den 23 juni, börjar årets upplaga av Almedalsveckan och Göteborg Energi är på plats. Överst på agendan står frågan om svensk konkurrenskraft och de många regleringar och inriktningsbeslut som förbereds på energiområdet.

– Elektrifieringen och energiomställningen går in i en tid av osäkerhet. Energibranschens kunder skakas av ekonomisk turbulens och investeringar runt om i landet skjuts fram i tiden. Samtidigt ser vi en fortsatt hög efterfrågan i Göteborg. Så när nya villkor nu sätt för elmarknaden både i Sverige och EU ställer detta mycket stora krav på fingertoppskänsla i utformningen. Antingen blir det en katalysator för omställningen, eller i värsta fall ett sänke. Helhetstänk och konkurrenskraft måste stå i centrum, säger Per-Anders Gustafsson, vd på Göteborg Energi.

Konkurrenskraften är också temat för Göteborg Energis eget seminarium I Almedalen; Trump, EU och svensk konkurrenskraft – hur skapar vi en elmarknad för en ny tid? Medverkar gör bland annat Ulrika Hesslow, generaldirektör för Energimarknadsinspektionen och Eva Vitell, divisionschef System på Svenska kraftnät.

Seminariet hålls på Arena Energi, torsdagen den 26 juni klockan 13:00-13:45. Mer information finns här: Program 2025 | Region Gotland

Bred representation från koncernen

Göteborg Energi medverkar under Almedalsveckan med en bredd av verksamheten; stadsfiber, elnät, elhandel, fjärrvärme och hållbarhet – alla områden är inne i skeden av betydande och strategisk utveckling. Vi är också måna om att stärka könsbalansen i branschen och medverkar, liksom tidigare år, med jämn fördelning av män och kvinnor.

Sponsrat innehåll från Prodikt
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.