Svensk Byggtjänst lanserar ny webbtjänst

Svensk Byggtjänst lanserar ny webbtjänst

Informationscentrum för hållbart byggande som kommer att drivas av Svensk Byggtjänst på uppdrag av Boverket lanserar nu en webbsajt. Enligt Johan Nuder, koordinator på Svensk Byggtjänst, ska sajten fungera lite som ett Google för hållbart byggande.

I våras beslutade regeringen att starta ett informationscentrum med syfte att främja energieffektivisering och hållbarhet vid renovering och nybyggnation. I september blev det klart att Svensk Byggtjänst  på uppdrag av Boverket kommer att driva centret tillsammans med partnern  Nationellt Renoveringscentrum.

Nu meddelar Svensk Byggtjänst att de kommer att lansera en webbsajt den första januari 2018. Den nya websajten ichb.se kommer att vara gratis att använda och beskrivs av Johan Nuder, koordinator på Svensk Byggtjänst,  som en “megafon för samlad information utan värderingar”.

– I praktiken fungerar den lite som Google fast med fokus på hållbart byggande, säger han i en kommentar till Renoveringsinfo.

Webbsajten kommer att ha ett bibliotek med sökbar databas som kommer att innehålla dokument i form av vetenskapliga rapporter, studier och andra publikationer. Förutom databasen planeras även reportage och artiklar.

– Vi vill inte bara fungera som ett bibliotek. Ambitionen är att vara mer upplysande och gärna fungera som en aptitretare som triggar igång aktiviteter. Det ska helt enkelt vara inspirerande att bli mer hållbar i byggbranschen, säger Johan Nuder.

Foto: iStock

 

Annons

Relaterade artiklar

  1. Veckans länkar | Fastighetsteknik
    2017-12-16 at 14:47 Svara

    […] Svensk Byggtjänst lanserar ny tjänst med fokus på hållbart byggande Informationscentrum för hållbart byggande som kommer att drivas av Svensk Byggtjänst på uppdrag av Boverket lanserar nu en webbsajt. Enligt Johan Nuder, koordinator på Svensk Byggtjänst, ska sajten fungera lite som ett Google för hållbart byggande. […]

Leave A Comment