Sol över Ecoforum

ANNONS

Annons

Vartannat år anordnas Nordbygg och vartannat år äger istället dess lillasyster Ecoforum, rum. Arrangerat av Svensk Byggtjänst och Stockholmsmässan är det ett tätare och mer fokuserat evenemang.

Drygt 200 deltagare  och ett 30-tal utställare samlades i slutet av april för två dagars intensivt nätverkande. Över 700 deltog i seminarierna via webben varje dag. I år plockade man upp nya, spännande aspekter av hållbarhetsperspektivet med nedslag i säkerhetspolitik och klimatfrågan, passivhus, ledarskap för hållbara städer och mycket annat. Under banketten första dagen delades ett antal priser ut. Nordbyggs guldmedalj för bästa produktnyhet gick till Deflamo för Apyrum, biologiskt nedbrytbart flamskyddsmedel. Skanska tilldelades Stora Inneklimatpriser för grön komfortkyla och Hållbara Järva fick Solenergipriset, med Stockholms stads och Svenska Bostäders installation av 10 600 kvadratmeter solceller. Idétävlingen Stockholm Solar Challenge vanns av Daniel Lindberg och Michael von Noord för “Vattna med sol”, en växtvägg som drivs av solenergi.

Foto: Eva-Maria Fasth

Bildtext: Miljöborgarrådet Katarina Luhr (MP), Jonas Gräslund, Skanska och juryns ordförande Lars Ekberg.

 

Sponsrat innehåll från Cembrit

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.