Einar Mattsson vinnare av Framtidens fastighet 2017

Einar Mattsson vinnare av Framtidens fastighet 2017

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

När Fastighetsmässan idag utsåg “Framtidens fastighet 2017” så vann Einar Mattsson med nollenergifastigheten i kvarteret Taklampan.

Husen med sina 64 hyreslägenheter står för en hållbar vision för framtidens boende. Kvarteret Taklampan  är projekterad för Miljöbyggnad Guld. Genom att involvera de boende i hållbarhetsarbetet har Einar Mattsson också skapat en bättre användarupplevelse. De boende kan till exempel i en app löpande följa sin elförbrukning och totalt finns tio laddningsstolpar för elbilar.

Husen har ett tätt klimatskal med treglasfönster för att minska energiförlusterna. Energi återvinns både i ventilationen och spillvattnet. Dessutom bidrar solcellspaneler på båda taken med energi till fastigheten. Då husen är byggda i anslutning till ett naturreservat har man valt en träfasad som på ett naturligt sätt smälter in i omgivningen. Man har också valt att behålla så mycket natur som möjligt med träd och stenar, som del av gestaltningen.

Einar-Mattssons-Taklampan-vinner-pris

Motivering till priset lyder: “Till en fastighet som har gjort ett avtryck med en hållbar vision för framtiden. En fastighet som ur alla perspektiv har byggts med en stark framtidsvision. Fastigheten är hållbar, energieffektiv, har nytänkande teknik och ett hållbart miljötänk ur flera aspekter. Fastigheten skapar en användarvänlighet för människorna som vistas i och utanför fastigheten. En fastighet som är byggd för framtidens utmaningar helt enkelt.”

Projektledare Patrik Johansson, Einar Mattsson Projekt AB, tar emot priset Framtidens fastighet 2017.

Sponsrat innehåll från Paroc
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.