Årets Återanvändare

Årets Återanvändare

ANNONS

Annons

Retursystem Byggpall vann utmärkelsen Årets Återanvändare vid Återvinningsgalan på Clarion Hotel Post Göteborg förra veckan.

Motiveringen löd bl a:

”Årets Återanvändare har verkligen tagit fasta på avfallstrappans strategi att sätta återanvändning före återvinning. Med ett sinnrikt retursystem har man skapat ett kretslopp som är till nytta för fler, med miljönytta och ekonomi i första rummet. Åtets Återanvändare har visat att det går att hitta enkla välfungerande och miljöfrämjande alternativ.”

Priset delades ut av Madeleine Gustafsson och Markus Asklöv på MoveTech, som är kategoripartners.

Återvinningsgalan startades 2009 av facktidskriften Recycling i samarbete med branschorganisationerna Avfall Sverige och Återvinningsindustrierna. Bakgrunden är ”Swedish Recycling Awards” som instiftades 2007 för att premiera lysande innovationer, investeringar, personliga insatser eller produktförbättringar, som gjort avtryck i såväl företagets, landets eller kommunens ekonomi som i miljön.

Foto: Carl-Magnus Johansson

 

Sponsrat innehåll från Soltech

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.