Staden tar hästen till hjälp

Staden tar hästen till hjälp

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

På uppdrag av Stockholm Stad har Fastighetsägarna Service och Grön Stad gått samman i ett inspirerande projekt för att bevara biologisk mångfald och kulturarv i Kaknässkogen. Idén bygger på ett tidigare framgångsrikt projekt som Fastighetsägarna Service genomfört där hästarna spelade en avgörande roll för att uppnå ett mer hållbart resultat.

– Med vår tidigare erfarenhet och kompetens inom projekt som involverar hästar och främjar biologisk mångfald, var det en självklarhet för oss att bidra även i det projektet, berättar Anna Drougge, verksamhetschef för Trädgård & anläggning på Fastighetsägarna Service.

Ett inspirerande exempel

Det framgångsrika projektet i Kaknässkogen fungerar som ett inspirerande exempel på hur samarbete och en innovativ syn på naturvård kan skapa mervärde för både miljön och människor.

Annons

– Det här visar på möjligheterna att skapa en grönare framtid genom att integrera olika expertiser och resurser för att vårda och bevara våra naturområden, säger Anna Drougge.

Målet med projektet var att främja biologisk mångfald samtidigt som man ville synliggöra och vårda områdets kulturarv. För att minimera påverkan på marken valde man en metod där hästar användes för att skonsamt transportera avverkat material. De material som inte forslats bort har placerats i faunadepåer för att gynna olika arter och öka den biologiska mångfalden.

Ökad biologisk mångfald

– Det här har varit ett lyckat samarbete som lett till att Kaknässkogen inte bara fått en ökad biologisk mångfald utan även blivit en mer attraktiv plats för besökare. Det visar på att samarbete mellan olika aktörer kan skapa mervärde för både miljön och människor, berättar Maria Almqvist, projektledare för Norra innerstadens stadsdelsförvaltning.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.